Berlin Chemie – nowe biuro

Nuvalu – chill-out room
19 stycznia 2017

Głównym wyzwaniem dla architektów była integracja starej i nowej części budynku w ramach jednego projektu aranżacji wnętrza. Efekt ten uzyskano dzięki zastosowaniu odpowiedniej wykładziny, harmonijnie łączącej powierzchnię w spójną całość.  Architekci wykorzystali atuty istniejącego wcześniej budynku skuwając część tynków i odsłaniając czerwoną cegłę, nadającą wnętrzu wyjątkowy klimat.

Zachowano w oryginalnej formie elementy żelbetowych konstrukcji, betonowe słupy i stropy, dzięki czemu powierzchnia biurowa zyskała industrialny, minimalistyczny klimat.  Oryginalne, minimalistyczne lampy i ażurowa ściana w strefie recepcji wprowadzają do projektu nowoczesne akcenty. Za stworzenie ciepłego klimatu odpowiadają zabudowy meblowe, drzwi oraz panele dekoracyjne z jasnego drewna. W rezultacie powstał ciekawy, niebanalny projekt będący wizytówką firmy, który jednocześnie tworzy przyjazne środowisko pracy dla osób zatrudnionych w Berlin Chemie.

 

Berlin Chemie
 

Chemie
Chemie
Chemie
Chemie
Chemie
Chemie
Chemie