West House – strefa recepcji

heweliusza
Heweliusza 18
22 listopada 2016
asstra
Asstra
9 listopada 2016

Główną wytyczną przy opracowywaniu koncepcji aranżacji strefy recepcji była chęć stworzenia przejrzystej przestrzeni, w której ważną rolę, obok odpowiednio dobranych materiałów wykończeniowych będzie odgrywało światło. Koncepcja powstała w oparciu o dwa kolory – czarny (podłoga, część ścian) i biały (lada recepcyjna, część ścian).
Kolorystyka odgrywa również ważną rolę w podziale całej powierzchni na dwie strefy: czarną – wejściową prowadzącą do wind i białą z ladą recepcyjną i poczekalnią dla gości. Dla przełamania biało/czarnej kolorystyki wprowadzone zostały elementy drewniane.

Ważne było również wyeksponowanie wnętrza odpowiednio dobranym oświetleniem, które będzie przyciągało uwagę i od samego wejścia pełniło funkcję przewodnika po powierzchni. W naszym przypadku rodzaj zastosowanego oświetlenia również pełni funkcję polegającą na podziale powierzchni na strefy. Powstała przyjazna dla gości i pracowników przestrzeń będąca jednocześnie nowoczesną wizytówką budynku

B2B_16
 

B2B_16